Stor aktivitet på Pilgrimscenteret i Selånger

Vi är otroligt glada över att kunna ta emot ett ökat antal pilgrimsvandrare i vårt nyöppnade Pilgrimscenter i Selånger; starten på St Olavsleden som sträcker sig från kust till kust.

En av de första i år var en ung kvinna från Singapore som ville vandra hela vägen till Trondheim. Hon hade med sig erfarenheten att vandra från bl a Santiago de Compostela där hon gått hela vägen. Det är också väldigt spännande att se hur alltfler människor söker sig till Pilgrimscentret för att se hur långt vi kommit med vår byggnation och våra planer. Många är överväldigade av den lugna atmosfären och den vackra men enkla arkitekturen. Hit kommer olika intresseföreningar, företag som väljer att lägga sin personaldag eller konferens hos oss och församlingar i Svenska kyrkan.

Intresset för St Olavsleden är stort och flera frågar efter guidningar och berättelsen om vikingakungen som blev helgonförklarad. Vi har redan ett stort antal stamgäster som besöker vårt café och njuter av hembakat bröd och goda luncher.

Under våren startade vi också upp en pilgrimspodd, I spåren av St Olav, där intressanta personer berättar om vad som skett i följden av hans liv och död. Det första avsnittet spelades in i Selånger Pilgrimscenter, dit vi bjudit in Mats Nilsson som forskar vid Karlstads universitet, för att berätta om sin forskning som handlar om pilgrimsvandrarnas behov av vandringen för att reda ut olika frågor i sina liv. Fortsättning följer med olika teman under året.

Hjärtligt välkomna till oss! /Helene Westerlind Chef Selånger Pilgrimscenter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *