Avsnitt 11: Vad möter pilgrimerna i Trondheim?

Nidaros Pilegrimsgård


Heidi Carine Brimi besøker Nidaros Pilegrimsgård i Trondheim, som er det offisielle pilegrimsmottaket i byen. Senteret er et knutepunkt for internasjonal pilegrimsreise, som er en middelaldertradisjon i Trondheim. Her utstedes et pilegrimsdiplom, Olavsbrevet, og det er blant annet overnatting og kafé.

Ved Nidaros Pilegrimsgård er det en dyp kunnskap om samtidens behov for pilegrimsvandring og her samles historier om mennesker som har fått ny innsikt og perspektiver gjennom en vandring langs Sankt Olavsleden. For mange pilegrimer er Trondheim målet – men det kan også være starten på en ny livsreise?

Deltakere: Einar Vegge, pilegrimsprest i Nidarosdomen, Ingeborg Collin, driftsleder ved Nidaros Pilegrimsgård, Vigdis Vormdal, frivillig i pilegrimsmottaket. Programleder: Nils Johan Tjärnlund. Vignettemusikken er Sankt Olavsledens eget lydspor laget og fremført av Ulrika Bodén, Göran Månsson og Niklas Roswall

Nidarosdomen